Du er her: Hjem > Bygningerne og bakkerne > Skipperhjemmet

Tåsinge Museum er åbent og vi passer på hinanden: Vi har sørget for de nødvendige og lovmæssige sikkerhedsforanstaltninger, såsom plexiglas ved skranke, håndsprit, handsker og angivelse af hvor mange der må opholde sig i de forskellige rum ad gangen. Dette kan medføre lidt ventetid rundt omkring, men vi håber at vore gæster vil udvise den nødvendige forståelse. 

Åbningstider:

9. juni - 31. aug. 2020
tirsdag til søndag kl. 10-16

1. sept. - 15. sept. 2020
torsdag til søndag kl. 10-16

Efterårsferien 2020: To dage i uge 42: Søndag d. 11. okt. og onsdag d. 14. okt. kl. 10-15

Åbent hele året for grupper efter aftale. (Se under kontakt)

Entré: Voksne 50 kr.
Børn u. 15 år gratis.
Grupper 40 kr. Min. 8 pers.


Sidst opdateret:

Skipperhjemmet

Skipperhuset står som et komplet skipperhjem fra slutningen af 1800-tallet og er til dels indrettet med originalt indbo fra stifterens bedsteforældres hjem i Troense. Morfaderen var kaptajn og boede på Skovvejen – nu Pilekrogen i Troense. I 2015 fik Skipperhjemmet et nyt stråtag.

Skipperhjem m. nyt tag

 

            Skipperhjem Blå dør       Sovevær. Skipperhjem       Skipperhjem amagerhylde_1.jpg                         

Huset blev skænket til museets stifter Povl Fredholm af gårdejer Jens Chr. Larsen, Dalsgård. Med venners hjælp er det sten for sten flyttet fra Vemmenæs by på Tåsinge til museets grund i Bregninge Bakker.

Den oprindelige gård fra 1750 nedbrændte i 1913, men dette hus overlevede branden. I en periode blev huset benyttet som opholdsrum for færgemændene på ruten Vemmenæs-Rudkøbing og omtalt som "Færgemændenes hus". 

Indretningen er præget af sømandssouvenirer og beboernes tilknytninge til søfarten.