Du er her: Hjem > Bygningerne og bakkerne > Forhuset

Tåsinge Museum åbner for besøgende 9. juni 2020.

Der vil være de nødvendige og lovmæssige sikkerhedsforanstaltninger, såsom plexiglas ved skranke, håndsprit, handsker og angivelse af hvor mange der må opholde sig i de forskellige rum ad gangen. Dette kan medføre lidt ventetid rundt omkring, men vi håber at vore gæster vil udvise den nødvendige forståelse. 

Åbningstider:

9. juni - 31. aug. 2020
tirsdag til søndag kl. 11-16

1. sept. - 15. sept. 2020
torsdag til søndag kl. 11-16

Efterårsferien 2020: 2 dage i uge 42:

Søndag d. 11. okt. og onsdag d. 14. okt. kl. 10-15

Åbent hele året for grupper efter aftale.

Entré voksne 50 kr.
Børn u. 15 år gratis.
Grupper 40 kr. Min. 8 pers.


Sidst opdateret:

Forhuset

Museumsgæsten bydes velkommen i Esther Fredholms lille unikke købmandshandel fra 1917, som efter hendes død i august 2000 blev flyttet til museets "Forhuset".

Forhus m. person 2018

Hovedbygningen er Frederik Juels Skoles baghus, som lå i Eskær på Tåsinge. Skolebygningerne blev dømt til nedrivning i forbindelse med en vejomlægning til Troense.

Museets stifter, Povl Fredholm, fik i 1957 mulighed for at flytte baghuset til sin grund i Bregninge Bakker, hvor huset i dag fungerer som museets hovedbygning. Den anden del af Frederik Juels Skole blev flyttet til Den Fynske Landsby i Odense.

Huset i bindingsværk og med stråtag blev første gang nævnt i 1826. Med sine hvide tavl, sorttjæret bindingsværk og stråtag med en enkelt "rad teglsten i skægget" er bygningen typisk for denne del af landet.

I hovedbygningen fortælles dramaet omkring Elvira Madigan og Grev Sixten Sparres håbløse kærlighed, som udspilledes i Svendborg, Troense og Nørreskoven på Tåsinge i året 1889. Se under Specielle udstillinger.

I Marinestuen med Niels Juel Foreningens montre findes typiske maritime genstande fra handelsskibe. Desuden en mønt-, seddel- og seglsamling, Valdemar Jensens oldsagssamling, samt personlige effekter til mænd og kvinder.