Du er her: Hjem > Bygningerne og bakkerne > Forhuset

Tåsinge Museum er åbent og vi passer på hinanden: Vi har sørget for de nødvendige og lovmæssige sikkerhedsforanstaltninger, såsom plexiglas ved skranke, håndsprit, handsker og angivelse af hvor mange der må opholde sig i de forskellige rum ad gangen. Dette kan medføre lidt ventetid rundt omkring, men vi håber at vore gæster vil udvise den nødvendige forståelse. 

Åbningstider:

9. juni - 31. aug. 2020
tirsdag til søndag kl. 10-16

1. sept. - 15. sept. 2020
torsdag til søndag kl. 10-16

Efterårsferien 2020: To dage i uge 42: Søndag d. 11. okt. og onsdag d. 14. okt. kl. 10-15

Åbent hele året for grupper efter aftale. (Se under kontakt)

Entré: Voksne 50 kr.
Børn u. 15 år gratis.
Grupper 40 kr. Min. 8 pers.


Sidst opdateret:

Forhuset

Museumsgæsten bydes velkommen i Esther Fredholms lille unikke købmandshandel fra 1917, som efter hendes død i august 2000 blev flyttet til museets "Forhuset".

Forhus m. person 2018

Hovedbygningen er Frederik Juels Skoles baghus, som lå i Eskær på Tåsinge. Skolebygningerne blev dømt til nedrivning i forbindelse med en vejomlægning til Troense.

Museets stifter, Povl Fredholm, fik i 1957 mulighed for at flytte baghuset til sin grund i Bregninge Bakker, hvor huset i dag fungerer som museets hovedbygning. Den anden del af Frederik Juels Skole blev flyttet til Den Fynske Landsby i Odense.

Huset i bindingsværk og med stråtag blev første gang nævnt i 1826. Med sine hvide tavl, sorttjæret bindingsværk og stråtag med en enkelt "rad teglsten i skægget" er bygningen typisk for denne del af landet.

I hovedbygningen fortælles dramaet omkring Elvira Madigan og Sixten Sparres håbløse kærlighed, som udspilledes i Svendborg, Troense og Nørreskoven på Tåsinge i året 1889. Se under Specielle udstillinger.