Du er her: Hjem > Bygningerne og bakkerne > Folkemindesamlingen

Tåsinge Museum er åbent og vi passer på hinanden: Vi har sørget for de nødvendige og lovmæssige sikkerhedsforanstaltninger, såsom plexiglas ved skranke, håndsprit, handsker og angivelse af hvor mange der må opholde sig i de forskellige rum ad gangen. Dette kan medføre lidt ventetid rundt omkring, men vi håber at vore gæster vil udvise den nødvendige forståelse. 

Åbningstider:

9. juni - 31. aug. 2020
tirsdag til søndag kl. 10-16

1. sept. - 15. sept. 2020
torsdag til søndag kl. 10-16

Efterårsferien 2020: To dage i uge 42: Søndag d. 11. okt. og onsdag d. 14. okt. kl. 10-15

Åbent hele året for grupper efter aftale. (Se under kontakt)

Entré: Voksne 50 kr.
Børn u. 15 år gratis.
Grupper 40 kr. Min. 8 pers.


Sidst opdateret:

Folkemindesamlingen

Bygningen er i to etager og opført i to omgange i 1976 og 1993 

STUEETAGEN

I stueetagen kan museet fremvise en meget stor og velholdt dragtsamling, samt en righoldig samling af linned og håndarbejder. Desuden findes en udstilling kaldet "De 4 aldre": Barndom, konfirmation, bryllup og begravelse.

  

"Fra børns verden": Vugge, barnevogne, gåstativer, tøj og legetøj. Specielt dukkerne er seværdige.

 

      Søren Lolks stue             Søren Lolk

Søren Lolk: Tåsinges mærkelige bonde, var en stor personlighed med mod og viljestyrke til at kæmpe for de idealer og ideer, han troede på. Hans liv og virke satte sig dybe spor på Tåsinge i begyndelsen af 1900-tallet. Han lærte bl.a. kvinderne at henkoge.

I stueetagen findes også samling ædre lægeinstrumenter, som stammer fra en lægepraksis i Troense og en i Landet.

KÆLDEREN

Præsentation af øens håndværk i urmager-, skomager-, maler- samt snedkerværksteder. Desuden en del smede- og skibsbygningsværktøj samt en udstilling om datidens hygiejne med tøjvask og badekar.

   skolestue   Maler Recke    Badekar

Ligeledes interiør fra en gammel skolestue, som fortæller historien om øens skolevæsen. Der er klassebilleder fra Tåsinges skoler tilbage til ca. 1900.

I kælderen findes også effekter som fortæller færgefartens historie fra før Svendborgsundbroen blev taget i brug i 1966, samt effekter fra 2. Verdenskrig fra en britisk flyvemaskine, der styrtede ned i Vemmenæs.